Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a BLOCAT Telegram, unul dintre sistemele de mesagerie intens folosite de politicienii români

reuters
Telegram

Autorităţile de reglementare din domeniul telecomunicaţiilor din Rusia au anunţat luni că au început să blocheze mesageria Telegram, după ce aceasta a refuzat solicitarea Serviciului Federal de Securitate (FSB) de a permite accesul la mesajele criptate ale utilizatorilor săi, informează Reuters.

Regulatorul Roskomnadzor a precizat într-un comunicat că a informat operatorii ruşi de telecomunicaţii despre blocarea mesageriei, scrie agerpres.ro.

Compania care deţine Telegram a fost fondată de rusul Pavel Durov - cofondator al reţelei sociale VKontakte, supranumită 'Facebook-ul rusesc' . El a părăsit Rusia în 2014, după s-a exprimat în repetate rânduri în mod critic la adresa Kremlinului.

Telegram numără aproximativ 200 milioane de utilizatori în întreaga lume, fiind a noua cea mai utilizată aplicaţie.

Ea este pe larg utilizată de jurnalişti şi reprezentanţi ai opoziţiei ruse, dar şi de către preşedinţia rusă, care foloseşte acest mijloc pentru a comunica cu presa, uneori, prin organizarea de conferinţe telefonice cu Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin.

Roskomnadzor a precizat că blocarea intervine ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti luată vineri, apreciind că Telegram încalcă legislaţia rusă.

FSB a solicitat acces la cheile de decriptare care să permită citirea mesajelor utilizatorilor reţelei, invocând lupta împotriva terorismului. Telegram a răspuns că dacă ar răspunde favorabil acestei cereri ar încălca dreptul utilizatorilor la confidenţialitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.