Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a câștigat războiul bananelor: o simplă amenințare a Moscovei a oprit totul

Colaj
banane arme

Ecuadorul a anunţat luni că renunţă să livreze arme din epoca sovietică Ucrainei, prin intermediul Statelor Unite, după o promisiune în acest sens care a declanşat furia Moscovei şi interzicerea importurilor de banane ecuadoriene în Rusia, notează AFP, informează Agerpres.

"Ecuadorul nu va trimite niciun material de război unei ţări implicate într-un conflict armat internaţional", a dat asigurări în faţa unei comisii parlamentare ministrul de externe Gabriela Sommerfeld.

Preşedintele ecuadorian Daniel Noboa a anunţat în ianuarie că a căzut de acord cu Washingtonul să schimbe echipamentul militar rusesc vechi cu arme noi de fabricaţie americană pentru a lupta împotriva grupărilor criminale având legături cu traficul de droguri.

Statele Unite precizaseră că armele schimbate de Ecuador vor fi apoi trimise în Ucraina pentru a o ajuta pe câmpul de luptă împotriva Rusiei. Acest acord a stârnit furia Moscovei.

Rusia a amenințat cu interzicerea importurilor

Rusia, unul dintre principalii consumatori de banane ecuadoriene, a anunţat imediat interzicerea importurilor de banane de la cinci exportatori ecuadorieni, sub pretextul prezenţei unei insecte dăunătoare.

O măsură similară a vizat florile ecuadoriene exportate în Rusia.

Moscova şi-a anulat apoi decizia.

Rusia este a doua destinaţie pentru bananele ecuadoriene, cu 21% din exporturile totale, în urma Uniunii Europene (28%), potrivit Asociaţiei exportatorilor de banane din Ecuador (AEBE).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.