Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a comandat peste 10.000 de medalii pentru soldaţii care au participat la misiuni în Siria

telegraph.co.uk
vladimir putin

Ministerul rus al Apărării a comandat 10.300 de medalii pentru decorarea soldaţilor care au participat la operaţiunile militare în Siria, relevă un contract publicat luni pe website-ul acestei instituţii, relatează agenţia France Presse, care consideră că numărul acestor medalii ilustrează anvergura intervenţiei armatei ruse pe teritoriul sirian.

Kremlinul a dezminţit mereu că armata rusă ar desfăşura şi operaţiuni terestre în Siria în paralel cu raidurile aeriene, recunoscând doar prezenţa acolo a unor unităţi ale trupelor speciale şi a echipelor de consilieri militari. Dar agenţia France Presse afirmă că jurnaliştii săi din Siria au remarcat soldaţi ruşi pe poziţiile unităţilor de artilerie din apropierea cetăţii antice de la Palmira, care a fost recucerită duminică de armata siriană.

Conform unor fotografii distribuite pe reţelele de socializare, pe medalii sunt gravate o navă de război şi avioane militare peste un contur ce reprezintă graniţele Siriei. Aviaţia rusă a început pe 30 septembrie o campanie de atacuri aeriene împotriva grupărilor care încearcă să-l înlăture de la putere pe preşedintele Bashar al-Assad. Pe data de 14 martie, preşedintele Vladimir Putin a ordonat încetarea acestor atacuri şi repatrierea unităţilor forţelor aeriene dislocate în Siria. Potrivit guvernului de la Mosova, cinci militari ruşi şi-au pierdut viaţa în Siria în acest interval de timp, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.