Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a confiscat fabrica de dulciuri a fostului preşedinte ucrainean Petro Poroşenko. Sortimentul de ciocolată se vinde și în România

Rusia a confiscat fabrica de dulciuri a fostului preşedinte ucrainean Petro Poroşenko. Sortimentul de ciocolată se vinde și în România

Un tribunal din oraşul rus Lipeţk, situat la 340 de kilometri sud de Moscova, a validat luni o cerere a procuraturii ruse de a trece în proprietatea statului rus acţiunile fabricii de dulciuri Roshen, care aparţine fostului preşedinte ucrainean Petro Poroşenko, relatează agenţia EFE.

Acelaşi tribunal i-a interzis lui Poroşenko şi copiilor săi desfăşurarea oricărei activităţi economice pe teritoriul Rusiei.

Rusia pusese deja din anul 2015 sechestru pe activele respectivei fabrici

Rusia pusese deja din anul 2015 sechestru pe activele respectivei fabrici, după ce în anul precedent a anexat Crimeea şi oligarhul Petro Poroşenko a devenit preşedinte al Ucrainei.

Fabrica de la Lipeţk, care avea circa 700 de angajaţi, şi-a oprit producţia în anul 2017 "ca urmare a influenţei factorilor geopolitici", potrivit corporaţiei lui Poroşenko, ce are în prezent unităţi în Ucraina, Ungaria şi Lituania.

Supranumit "regele ciocolatei", miliardarul Petro Poroşenko este un prosper om de afaceri axat pe producţia de dulciuri. Pe plan politic, el este ostil Rusiei, dar şi un opozant înverşunat al actualului preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski, care l-a învins la alegerile din 2019. De atunci, Poroşenko a fost pus sub acuzare în mai multe dosare de corupţie, pe care el le consideră motivate politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.