Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a criticat OSCE după ce a anulat participarea observatorilor săi electorali la viitoarele alegeri parlamentare ruse

osce ucraina

Rusia a criticat joi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperarea în Europa (OSCE) după ce a anulat participarea observatorilor săi electorali la viitoarele alegeri parlamentare ruse, după un dezacord cu privire la numărul de observatori permis, relatează DPA.

OSCE a anunţat că a decis să nu trimită observatori electorali, ca răspuns la restricţiile privind numărul de personal autorizat să ia parte, impuse de autorităţile ruse.

Este regretabil că logica "totul sau nimic" prevalează la Biroul OSCE pentru Instituţiile Democratice şi Drepturile Omului (ODIHR), a declarat adjunctul ministrului rus de externe Aleksandr Gruşko joi pentru ziarul Kommersant, potrivit Agerpres.ro.

"Abordarea nu funcţionează în relaţiile cu statele suverane", a notat el.

El a precizat că OSCE a vrut să trimită 500 de observatori la alegerile parlamentare din Rusia, care urmează să se desfăşoare timp de şase săptămâni. Rusia a anunţat că va fi permis doar un număr de 60.

"Regretăm profund faptul că (misiunea de) observare a viitoarelor alegeri din Rusia nu este posibilă", a declarat directorul ODIHR Matteo Mecacci într-un comunicat. "Dar capacitatea de a stabili independent numărul de observatori necesari pentru noi în mod eficient şi credibil este esenţială pentru toate (misiunile de) observare internaţionale", a adăugat el.

"Insistenţa autorităţilor ruse de a limita numărul de observatori pe care i-am putea trimite fără restricţii clare legate de pandemie au făcut din păcate pasul de astăzi inevitabil", a mai spus el.

Activişti ai opoziţiei ruse au avertizat în repetate rânduri că frauda este probabilă la votul ce urmează să aibă loc pe 19 septembrie.

OSCE a declarat că a participat în mod consistent la misiuni de observare la alegerile pentru Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus n.r.) din 1993.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.