Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a debarcat din nou în Iran: Bombardierele se pregătesc de un nou atac în Siria

pixabay.com
tanc rusia

Bombardiere de cursă lungă Tu-22M3 şi bombardiere de front Su-34 au decolat joi de pe aeroporturi aflate pe teritoriul Iranului şi au întreprins lovituri aeriene asupra unor ţinte ale grupării jihadiste Stat Islamic în provincia siriană Deir Ezzor, a anunţat Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, informează TASS. Potrivit ministerului rus, în urma raidurilor au fost distruse cinci mari depozite cu arme, muniţii şi combustibili. "Au fost lovite şase puncte de comandă, distruşi un număr mare de combatanţi, poziţii de artilerie şi tehnică blindată a teroriştilor", se mai spune în comunicatul Ministerului rus al Apărării.

Acoperirea aviatică a bombardierelor a fost asigurată de avioane Su-30SM şi Su-35S, cu baza pe aeroportul Hmeymim din Siria. "După îndeplinirea cu succes a sarcinii de luptă, toate avioanele ruse s-au întors pe aeroporturile unde îşi au baza", mai precizează comunicatul. Marţi, aviaţia militară rusă a folosit pentru prima dată aeroportul Hamadan din Iran pentru lovituri aeriene asupra combatanţilor în Siria. Bombardiere Tu-22M3 şi Su-34 au atacat obiective ale organizaţiilor Stat Islamic şi Jabhat al-Nusra în provinciile siriene Alep, Deir Ezzor şi Idlib. Miercuri, 17 august, bombardiere ruse Su-34 au decolat din nou de pe aeroportul din Iran şi au atacat poziţii ale SI în provincia Deir Ezzor. Amplasarea unor avioane de luptă şi bombardiere ruseşti la baza din Iran oferă aviaţiei ruse o serie de avantaje. Potrivit presei arabe, acordul încheiat de Moscova cu Teheranul cu privire la utilizarea acestei baze va permite reducerea timpului de zbor cu 60%. Distanţa dintre baza Hamadan şi zona centrală a Siriei este de circa 900 de kilometri.

Până acum, pentru aplicarea de lovituri aeriene în Siria, bombardierele ruseşti Tu-22M3 decolau de pe aeroportul militar Mozdok (Osetia de Nord, Caucazul rus). Diplomaţi ruşi şi iranieni au abordat luni un plan suplimentar de acţiune pentru rezolvarea crizei siriene. Anterior, presa rusă a relatat că Moscova a cerut permisiunea Irakului şi Iranului pentru utilizarea spaţiului aerian în scopul lansării unor rachete de croazieră asupra unor poziţii jihadiste în Siria, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.