Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a desfășurat în Siria forțe impresionante. Peste 63.ooo de militari, din care 434 de generali, au participat la operațiuni

soldati rusi

”În Siria, 63.012 de militari, inclusiv 434 de generali şi 25.738 de ofiţeri au cunoscut o experienţă de luptă”, afirmă Ministerul rus al Apărării într-o înregistrare video difuzată, în rusă, pe YouTube, în care prezintă un bilaţ elogios al celor aproape trei ani de intervenţie militară în susţinerea regimului de la Damasc al lui Bashar al-Assad, relatează AFP citată de news.ro

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu anunţa la sfârşitul lui 2017 că 48.000 de militari au participat la operaţiunea militară lansată la sfârşitul lui septembrie 2015.

În mod oficial, 92 de militari ruşi au fost ucişi în Siria de la începutul acestei intervenţii.

În cursul a 39.000 de zboruri, aviaţia a eliminat ”peste 86.000 de rebeli”, dintre care 4.500 originari din Rusia sau din Comunitatea Statelor Independente (CSI), adăugând că a distrus 121.466 de ”ţinte teroriste”.

Aviaţia apreciază de asemenea că intervenţia rusă i-a permis armatei lui Bashar al-Assad să recucerească 96,5% din teritoriul ţării, din care controla doar 8% înaintea intervenţiei ruse.

Prezentând militari sirieni exprimându-şi fericirea, înregistrarea video trece în revistă diverse aspecte ale intervenţiei ruse, în special operaţiuni de deminare sau trimitere de ajutoare umanitare civililor.

În înregistrează se evidenţiază, de asemenea, dezvoltarea unor ”infrastructuri sociale şi militare” în baza aeriană de la Hmeimim şi în portul Tartus - devenite baze militare ruse permanente în Siria.

Intervenţia armatei ruse, începând din 2015, în susţinerea lui al-Assad, a fost percepută de mulţi drept o cotitură în război, soldat cu peste 350.000 de morţi şi deplasarea a milioane de persoane.

După mai bine de trei ani de bombardamente şi de susţinere militară la sol, Moscova îndeamnă de-acum comunitatea internaţională să încurajeze întoarcerea refugiaţilor şi reconstrucţia Siriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.