Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a început producția celui de-al treilea vaccin al său împotriva COVID-19

COVAX
vaccin coronavirus

Rusia a început să producă CoviVac, al treilea său vaccin anti-COVID19, şi în curând va fi disponibil pentru administrare, deşi studiile clinice de fază 3 sunt încă în curs de desfăşurare, au declarat joi oficiali ruşi, relatează Reuters.

Cel mai cunoscut vaccin rusesc împotriva COVID-19 este Sputnik V. De asemenea, Moscova a aprobat pentru utilizare de urgenţă alte două vaccinuri, EpiVacCorona şi CoviVac, scrie Agerpres.ro.

Citește și: CTP, ieșire furibundă la adresa susținătorilor medicului Flavia Groșan: ‘Cei care cred în rețeta dumnezeiască a Îngeresei, nu se duc la spital decât când încep să horcăie’

"Al treilea vaccin rusesc va fi introdus pe piaţă şi va ajunge în regiunile ruse în zilele următoare", a declarat Ministerul rus al Învăţământului Superior şi Ştiinţei, într-un comunicat.

Centrul Chumakov intenţionează să producă până la 10 milioane de doze de vaccin CoviVac pe an, a mai spus ministerul.

Citește și: Avocatul Poporului cere clarificări de la Vlad Voiculescu, Sorin Cîmpeanu și Raluca Turcan în legătură cu plata gărzilor pentru personalul medical și gărzile obligatorii neplătite

Ministrul rus al Ştiinţei, Valeri Falkov, a afirmat la rândul său că studiile clinice de fază 3 finală asupra acestui vaccin au început, a raportat agenţia de ştiri Interfax.

Directorul Centrului Chumakov a declarat că aceste studii vor fi finalizate în termen de jumătate de an, precizează agenţia de ştiri rusă.

Citește și: Marcel Vela, executat pe model Radu Gavriș! (Opinie) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.