Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a interzis accesul la Instagram

Instagram
Instagram

Rusia a anunţat vineri că a restricţionat accesul la reţeaua de socializare Instagram, pe care o acuză că a răspândit apeluri la violenţă împotriva ruşilor în legătură cu conflictul din Ucraina, relatează AFP, citată de Agerpres.

”În urma solicitării biroului procurorului general, accesul la reţeaua de socializare Instagram (…) va fi restricţionat în Rusia”, a declarat într-un comunicat autoritatea de reglementare a telecomunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor.

Site-urile sau aplicaţiile cu acces limitat devin în general inaccesibile. Este deja cazul Facebook şi Twitter, care au fost vizate de această măsură de restricţie după începerea operaţiunii militare din Ucraina, pe 24 februarie.

Vineri, autorităţile ruse au anunţat că iniţiază acţiuni legale împotriva grupului Meta, care deţine Instagram, precum şi Facebook şi WhatsApp, acuzând-o că a răspândit ”apeluri la crime” împotriva ruşilor.

Meta a anunţat joi că va face excepţii de la politica sa privind incitarea la violenţă şi ură, fără ştergerea unor mesaje ostile armatei şi liderilor ruşi, pe fondul indignării internaţionale faţă de ofensiva Moscovei în Ucraina.

Instagram este extrem de popular în rândul tinerilor ruşi. Mai presus de toate, reţeaua a devenit, de asemenea, un instrument crucial de vânzări online pentru multe întreprinderi mici şi mijlocii din Rusia, precum şi pentru artişti şi artizani, care depind de vizibilitatea lor pe această platformă pentru a funcţiona.

Instagram este, de asemenea, una dintre reţelele de socializare cele mai folosite de opozanţii ruşi, precum Aleksei Navalnîi.

Rusia este una dintre cele mai restrictive ţări în ceea ce priveşte libertatea presei şi de expresie, iar situaţia s-a deteriorat şi mai mult în ultimele săptămâni, odată cu blocarea majorităţii mass-media independente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.