Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia A MASACRAT civilii în Siria: Cel puțin 51 de morți, printre care mai mulți copii, într-o singură zi

reuters
siria

Cel puţin 51 de civili, printre care mai mulţi copii, şi-au pierdut viaţa joi în provincia Idlib din Siria în cursul unor raiduri atribuite aviaţiei Rusiei, aliată a regimului sirian, care a dezminţit, relatează AFP.

Raidurile au lovit joi seară localitatea Zardana, aflată sub controlul rebelilor şi jihadiştilor în această provincie din nord-vestul ţării în război, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), scrie agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV! Dezastru în sistemul medical! Pacienții în mare pericol! De ce nu vor mai putea primi pacienții bilete de trimitere

Un număr de 51 de civili, dintre care nouă copii au murit în raiduri, a informat un nou bilanţ al OSDO care anunţase anterior 44 de morţi. S-au înregistrat, de asemenea, zeci de răniţi.

Bilanţul continuă să se înrăutăţească, pentru că mai multe corpuri au fost extrase din casele distruse de bombe, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Citește și: S-a aflat! Ce premiu pun la bătaie cei de la Pro TV pentru noua emisiune “Ninja Warrior România”

Aviaţia rusă a fost acuzată în mai multe rânduri că a făcut victime printre civili în loviturile sale, dar Moscova a dezminţit întotdeauna şi a afirmat că are ca ţinte "terorişti", referindu-se la jihadişti sau rebeli.

Vineri, Moscova a negat încă o dată că a desfăşurat raiduri în regiunea în cauză. "Aceste informaţii nu au nicio legătură cu realitatea", a afirmat Ministerul rus al Apărării.

Citește și: Breaking News! Ce a decis instanța în dosarul Dragnea

După lovituri, un crater important s-a format în mijlocul clădirilor cu două sau trei etaje în ruine, potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse aflat la faţa locului. Civilii i-au ajutat pe membrii echipelor de prim-ajutor să scoată corpurile de sub dărâmături.

În cursul nopţii de joi spre vineri, la un spital din apropiere au fost transportaţi numeroşi răniţi: femei, copii, persoane în vârstă şi membri ai echipelor de salvare.

Citește și: Peste 5 mii de persoane vor rămâne fără loc de muncă: Un gigant prezent și în România face concedieri în masă.

O mare parte a provinciei Idlib se află sub controlul jihadiştilor din Hayat Tahrir al-Sham, o coaliţie dominată de fosta ramură a organizaţiei Al-Qaida în Siria.

Această provincie, printre ultimele care scapă în mare parte controlului puterii lui Bashar Al-Assad, este frecvent ţinta raidurilor sângeroase ale regimului ori aliatului său rus.

Citește și: Adelina Pestrițu își vinde bolidul: Ce sumă fabuloasă cere bruneta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.