Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia A MINIMALIZAT pierderile suferite în Siria

Forţele ruse din Siria au înregistrat pierderi de trei ori mai mari decât cele anunţate în mod oficial de la sfârşitul lunii ianuarie până în prezent, potrivit datelor colectate de agenţia de presă Reuters, care relevă miercuri un bilanţ mai dur şi mai costisitor decât cel expus de Kremlin, transmite şi agerpres.

Optsprezece cetăţeni ruşi care luptau alături de forţele guvernamentale siriene au fost ucişi de la 29 ianuarie, o perioadă care a coincis cu luptele intense duse pentru recucerirea oraşului antic Palmira de la gruparea jihadistă Statul Islamic.

Declaraţie DURĂ a unui lider european: 'Cheltuiţi banii pe alcool şi femei, iar apoi cereţi ajutor!'

Ministerul Apărării rus a informat în mod oficial doar cu privire la cinci decese în rândurile militarilor din Siria în perioada menţionată de timp, iar în declaraţiile lor oficialii ruşi nu au menţionat participarea Moscovei la vreo operaţiune terestră în timpul luptelor pentru Palmira.

Decesele în rândul militarilor dislocaţi în străinătate nu sunt atât de sensibile din punct de vedere politic în Rusia ca în alte ţări, dar ar trimite un mesaj negativ înaintea alegerilor prezidenţiale de anul viitor, la care se aşteaptă ca Vladimir Putin să-şi adjudece al patrulea mandat.

Bilanţul real al soldaţilor ruşi care şi-au pierdut viaţa în Siria a ieşit la iveală în urma unor interviuri realizate cu părinţi, rude şi prieteni ai celor decedaţi, cu lucrători ai cimitirelor, din informaţii în mass-media locale şi dovezile colectate de către un grup de bloggeri, Conflict Intelligence Team (CIT).

Pentru un plus de veridicitate, Reuters a verificat în mod independent informaţiile despre persoana decedată în fiecare caz în parte, vorbind cu cineva care a cunoscut-o.

Mormântul lui Iisus Hristos a fost REDESCHIS - FOTO/VIDEO

Pierderile de la sfârşitul lunii ianuarie sunt cele mai severe pentru contingentul rus în Siria, de la începerea intervenţiei militare a Moscovei în urmă cu 18 luni.

Cu privire la întrebările despre bilanţul pierderilor şi operaţiunile militare în Siria, un reprezentant al Ministerului de Externe rus a recomandat Reuters să se adreseze pentru informaţii în acest sens Ministerului Apărării, care a lăsat însă fără răspuns solicitarea agenţiei de presă britanice. Kremlinul nu a dorit, la rândul său, să facă vreun comentariu pentru moment.

Cei mai mulţi morţi nu sunt soldaţi din armata regulată, ci civili ruşi care lucrează în calitate de contractori militari privaţi sub comanda ofiţerilor ruşi. Moscova nu a recunoscut oficial prezenţa contractorilor militari privaţi în teatrul de operaţiuni din Siria, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.