Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a preluat controlul unei baze militare abandonate în Ucraina. Militarii ruși au găsit un arsenal plin de arme antitanc

captura Telegram
Harson Kherson

Forţele ruseşti au preluat sâmbătă controlul asupra unei mari baze militare din apropierea oraşului ucrainean Herson, potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, în comentarii transmise de Interfax, relatează DPA, scrie AGERPRES.

Moscova a precizat că trupele ucrainene au abandonat baza şi au lăsat în urmă tancuri şi vehicule blindate. De asemenea, a comunicat că militarii ruşi au găsit un arsenal plin de arme antitanc. Kievul nu a oferit nicio confirmare.

Forţele ruseşti ar fi distrus, de asemenea, patru avioane de luptă SU-27, cinci staţii radar şi două sisteme de apărare antiaeriană Buk M-1, potrivit purtătorului de cuvânt militar Igor Konaşenkov.

Citat de agenţii de presă ruse, acesta a anunţat sâmbătă că, din cauza lipsei de interes a Kievului pentru prelungirea regimului de încetare a focului, Rusia şi-a reluat ofensiva în Ucraina începând cu ora 15:00 GMT - relatează EFE.

Purtătorul de cuvânt rus a declarat că batalioanele naţionaliste ucrainene au profitat de încetarea focului decretată de Rusia pentru ''a-şi regrupa forţele şi a-şi întări poziţiile''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.