Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a recalculat rezervele de hidrocarburi din Yamal

Pixabay
sonda petrol

Agenția Federală a Resurselor Minerale din Rusia a aprobat avizul expert al Comisiei de Stat a Rezervelor în ceea ce privește calcularea rezervelor de hidrocarburi în câmpul de gaze și condensate de la Kruzenshternskoye, a spus monopolul rusesc Gazprom, adăugând că domeniul face parte din producția Bovanenkovo, baza pentru dezvoltarea unui important centru de producție de gaz din Peninsula Yamal.

Ca urmare a explorării geologice efectuate de Gazprom, cantitatea de rezerve de gaze recuperabile ale lui Kruzenshternskoye din categoriile comerciale С1 + С2 a fost crescută cu 360 de miliarde de metri cubi. Prin urmare, rezervele totale de gaz ale câmpului au crescut cu 22%, de la 1,64 trilioane la 2 trilioane de metri cubi, a spus Gazprom.

Conform monopolului rusesc de gaz, câmpul Kruzenshternskoye este unic din punct de vedere al cantității rezervelor sale de hidrocarburi. Acesta este situat la vest de câmpul Bovanenkovskoye, parțial la mare în Peninsula Yamal, dar mai ales în apele Mării Kara.

Pentru a colecta date mai precise despre rezervele câmpului Kruzenshternskoye, Gazprom a spus că compania a construit o fântână de explorare direcțională hi-tech de pe coasta Golfei Sharapov Shar.

Putul are o lungime de 4,9 kilometri, incluzând o deviere spre 3,9 kilometri spre mare. Când a construit structurile sofisticate ale puțului, Gazprom a folosit tehnologii și soluții de foraj de ultimă oră în domeniul cercetării geofizice.

În plus, Gazprom a declarat că compania a câștigat licitația pentru dreptul de utilizare a rezervelor de subsol în scopul prospectării geologice, explorării hidrocarburilor și producției în blocul Sopochny din districtul Tazovsky, zona autonomă Yamal-Nenets. După cum a estimat Compania, potențialul de resurse al blocului depășește 500 de milioane de tone de echivalent combustibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.