Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a refuzat să ia cuvântul la ședința Consiliului de Securitate al ONU privind acordul cerealelor

consiliul de securitate ONU

Rusia a refuzat să ia cuvântul la ședința cerută de Occident, a Consiliului de Securitate al ONU pe tema acordului cerealelor, din cauza blocării de către Londra a participării raportorului cerut de Rusia la ședința pe tema persecuțiilor în Biserica Ortodoxă Ucraineană, a declarat în Consiliul de Securitate primul adjunct al reprezentantului permanent al Federației Ruse la ONU, Dmitri Polianski, relateaza Ria Novesti citata de Rador.

Inițial, pentru dimineața de astăzi era programată o ședință a Consiliului de Securitate pe tema persecuțiilor asupra Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Rusia a solicitat ca raportori trei persoane - reprezentantul ONU, Arhiepiscopul Gedeon din partea Bisericii Ortodoxe Ucrainene și un scriitor ucrainean din partea societății civile. Ultimii doi au fost persecutați în Ucraina pentru opiniile lor politice și religioase, a remarcat Polianski.

Totodată, marți, Londra a anunțat că imediat după ședința pe tema Bisericii Ortodoxe Ucrainene, miercuri va avea loc o ședință cerută de Occident pe tema consecințelor expirării acordului alimentelor.

Astăzi, adjunctul reprezentantului permanent al Marii Britanii la ONU, James Cleverley, a anunțat că, din cauza constrângerilor de timp, Rusia este invitată să permită să vorbească doar unuia dintre reprezentanții societății.

Discursul celui de-al doilea reprezentant s-a propus să fie prezentat în formă scrisă. După aceea Rusia a supus la vot procedural problema participării arhiepiscopului Gedeon la ședință. Cu toate acestea, doar trei țări au sprijinit participarea acestuia.

Toți ceilalți membri ai Consiliului de Securitate al ONU s-au abținut. Participarea lui Ghedeon a fost blocată.

"În semn de protest împotriva încercării Marii Britanii de a întrerupe participarea vorbitorului nostru la ședința Consiliului de Securitate, în ciuda faptului că acest candidat îndeplinește pe deplin criteriile regulii 39 din procedurile provizorii ale Consiliului de Securitate al ONU, adică are competență în problema aflată astăzi pe ordinea de zi, nu vom vorbi la următoarea ședință", a spus Polianski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.