Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a solicitat Bulgariei să stopeze repararea elicopterelor pentru Ucraina

GTAinside.com
elicopter MI-8 MTV

Rusia a solicitat Bulgariei "să stopeze repararea elicopterelor pentru Ucraina". Ministerul Apărării de la Sofia neagă că au existat astfel de activităţi, notează BNR, potrivit Rador.

Printr-o notă specială trimisă miercuri, Serviciul federal de cooperare tehnico-militară al Rusiei a indicat că este "absolut inacceptabilă" repararea şi modernizarea elicopterelor de tip Mi în întreprinderile bulgare, inclusiv în compania TEREM, şi livrarea ulterioară în Ucraina. Serviciul federal consideră aceasta o "încălcare gravă a obligaţiilor internaţionale de către Bulgaria şi Republica Cehă".

Ministerul bulgar al Apărării a răspuns că din ianuarie 2022 până în aprilie 2023, nu au fost reparate şi/sau modernizate elicoptere pentru Ucraina la compania TEREM-LETEŢ. În raportul privind situaţia apărării în anul 2022, Ministerul Apărării de la Sofia a remarcat că incapacitatea de a furniza anumite piese de schimb şi consumabile din cauza sancţiunilor împotriva Rusiei a creat probleme armatei şi a subliniat că atacurile hibride împotriva ţărilor NATO şi UE vizează destabilizarea politică internă şi opoziţia publică, reducerea solidarităţii şi sprijinului pentru Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.