Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia trimite un avion pentru a intercepta două bombardiere americane, sporind astfel tensiunile între cele două puteri rivale

www.avaiatiamagazin.com
Suhoi Su-35S

Ministerul rus al Apărării a declarat că un avion de vânătoare rus Su-35 a fost trimis în zbor deasupra Mării Baltice luni, după ce două bombardiere strategice americane au zburat în direcţia frontierei ruse, dar că s-a întors la bază după ce acestea s-au îndepărtat, transmite Reuters, citat de news.ro.

Evoluţia a urmat prăbuşirii pe 14 martie a unei drone americane în Marea Neagră după ce a fost interceptată de avioane ruseşti, în ceea ce a fost prima întâlnire militară directă cunoscută între Rusia şi Statele Unite de când Rusia a invadat Ucraina în februarie anul trecut.

"Pe 20 martie, instalaţiile radar ale forţelor de apărare aeriană ale districtului militar vestic aflate în serviciu deasupra Mării Baltice au detectat două ţinte aeriene care zburau în direcţia frontierei de stat a Federaţiei Ruse", a declarat ministerul pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Bombardiere strategice B52H

Acesta a precizat că ţintele erau bombardiere strategice B52H ale Forţelor Aeriene americane. Tot acesta a precizat că un avion de vânătoare Su-35 s-a ridicat în aer pentru a preveni o încălcare a frontierei şi a adăugat că, "după ce aeronava militară străină s-a îndepărtat de frontiera de stat a Federaţiei Ruse, avionul de vânătoare rus s-a întors la aerodromul său de bază."

Ministerul a precizat că zborul Su-35 a fost strict în conformitate cu normele internaţionale de utilizare a spaţiului aerian. "Nu a fost permisă nicio încălcare a frontierei de stat a Federaţiei Ruse", a precizat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.