Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, acuzații GRAVE la adresa SUA: Furnizează acoperire grupării jihadiste ISIS în Siria şi s-ar preface doar că luptă împotriva terorismului

rusia sua

Statele Unite ale Americii ar furniza acoperire de facto unităţilor grupării jihadiste Statul Islamic în Siria şi s-ar preface doar că luptă împotriva terorismului în Orientul Mijlociu, a acuzat marţi Ministerul Apărării rus, potrivit căruia avioane americane ar fi încercat să împiedice lansarea de lovituri ruseşti asupra unor poziţii jihadiste în apropierea oraşului Abu Kamal, relatează Reuters şi TASS, scrie agerpres.ro

Potrivit acestuia, SUA îi acoperă pe militanţii Statului Islamic pentru a-i folosi în promovarea intereselor lor în Orientul Mijlociu, conform TASS. 

Mai mult, Ministerul Apărării de la Moscova susţine că aviaţia americană a încercat să împiedice lovituri aeriene ruseşti asupra Statului Islamic în jurul oraşului sirian Abu Kamal. În acest scop, avioanele 'coaliţiei' ar fi intrat într-o zonă situată la 15 km distanţă de Abu Kamal pentru a împiedica activitatea aparatelor ruseşti.

PMP susţine moţiunea de cenzură a PNL, dar pune o condiţie: Cine trebuie să-i ia locul lui Tudose


'Aceste fapte sunt dovezi concludente că SUA, imitând o luptă fără concesii împotriva terorismului în faţa comunităţii internaţionale, furnizează de fapt acoperire unităţilor Statului Islamic', susţine ministerul citat. 

'Astfel de acţiuni ale 'coaliţiei internaţionale' sunt o dovadă a faptului că ofensiva rapidă a forţelor siriene la Abu Kamal a subminat planurile SUA de a crea organisme de putere 'proamericane', care să nu se subordoneze guvernului sirian, pentru administrarea teritoriilor de pe malul estic al Eufratului', susţine instituţia de apărare rusă.

Şeful Senatului ARUNCĂ BOMBA: România nu a scăpat de practicile COMUNISTE! Tăriceanu acuză PRESIUNI asupra Parlamentului şi Guvernului


Ministerul Apărării rus a dat publicităţii şi o serie de imagini realizate de drone în data de 9 noiembrie, care arată cum coloane lungi de jihadişti se retrag - sub presiunea loviturilor aviaţiei ruse şi a forţelor siriene - din Abu Kamal spre o zonă la graniţa cu Irakul. 

Conform acestuia, SUA au motivat că nu au bombardat coloanele de rebeli în retragere, întrucât aceştia 'se predau de bună voie' şi astfel cad sub incidenţa Convenţiei de la Geneva privind prizonierii de război. 

Premierul rus Dmitri Medvedev, care s-a întâlnit cu preşedintele american Donald Trump în Asia, a declarat marţi că relaţiile dintre Rusia şi SUA nu au fost de zeci de ani la un nivel atât de scăzut, conform RIA Novosti. Instituind sancţiuni la adresa Moscovei, a adăugat Medvedev, Statele Unite au decis să prezinte Rusia ca inamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.