Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia acuză Moldova și Ucraina de blocadă. Tiraspolul mulțumește Moscovei

www.adevarul.ro
Vadim Krasnoelskii Tiraspol

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a mulțumit Dumei de Stat a Federației Ruse pentru declarația adoptată pe 15 iunie cu privire la o blocadă a regiunii, instituită de Republica Moldova și Ucraina, notează știri.md

„Consider că declarația adoptată reflectă foarte bine nervul și acuitatea momentului actual, punând accent pe inadmisibilitatea oricăror sancțiuni și blocaje împotriva Transnistriei, ci este nevoie de activizarea mecanismelor internaționale de negociere pentru reglementarea relațiilor cu R. Moldova, menținerea operațiunii de pacificare pe Nistru, actualizarea formelor de susținere a cetățenilor din partea Rusiei și a compatrioților ruși care locuiesc în republica noastră”, se arată în mesaj.

Krasnoselski spune că declarația poartă un semnal oficial concret din partea Rusiei, în calitate de putere mondială influentă, garant și mediator responsabil în reglementarea moldo-transnistreană, adresată tuturor participanților implicați în procesele regionale.

„Împărtășesc îngrijorările și preocupările partenerilor ruși. Mereu, transnistrenii sunt pregătiți pentru acțiuni comune, deoarece de la adoptarea de către Duma de Stat a declarației anterioare, în iulie 2017, situația în jurul Transnistriei în procesul de negocieri și în ceea ce privește apărarea drepturilor și intereselor cetățenilor ruși și a compatrioților ruși nu s-a ameliorat”, menționează Vadim Krasnoselski într-un mesaj pe Telegram.

Menționăm că Duma de Stat din Federația Rusă a publicat un document prin care denunță acțiunile Republicii Moldova și ale Ucrainei în raport cu Transnistria, fiind vorba în special despre deciziile ce țin de domeniul transportului: instituirea controlului comun moldo-ucrainean la punctul de trecere Cuciurgan și obligativitatea numerelor de înmatriculare neutre pentru vehiculele din regiune pentru participarea în trafic internațional.

„Duma de Stat consideră inacceptabile orice declarații și acțiuni distructive și iresponsabile ale autorităților din Republica Moldova și Ucraina, ce au drept scop subminarea actualului format al operațiuunii de pacificare, condamnă recurgerea la blocaje împotriva Transnistriei și la măsuri restrictive și declară că este necesară deblocarea cât mai rapidă a procesului de negocieri pentru reglementarea conflictului moldo-transnistrean la toate nivelurile”, se arată în textul declarației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.