Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia acuză: NATO a încercat să treacă ilegal frontiera cu drone militare

defensenews.com
drona nato

Se presupune că dronele ar fi zburat în apropiere de regiunea Pskov, situată de-a lungul graniței Rusiei cu Estonia și Letonia. Dronele NATO au încercat să treacă granița regiunii Pskov din Rusia în mod repetat, începând de dinainte de invazia Rusiei în Ucraina și continuând până în prezent, a afirmat sâmbătă guvernatorul regiunii Pskov, Mihail Vedernikov, potrivit TASS, citat de jpost.com.

"Nu am oferit niciodată o acoperire extinsă în acest sens, dar au existat încercări ale unor avioane militare fără pilot la bord și ale altor aeronave de a trece ilegal frontiera", a declarat Vedernikov. "Toate aceste "interacțiuni pașnice" erau "înfloritoare" chiar înainte de începerea operațiunii militare speciale", a adăugat guvernatorul. "În mod clar, toate acestea s-au agravat și mai mult în prezent".

Regiunea Pskov este situată de-a lungul graniței Rusiei cu Estonia, Letonia și Belarus. Estonia și Letonia sunt ambele membre NATO.  Afirmația guvernatorului rus vine la doar câteva zile după ce Rusia a afirmat că forțele ucrainene au vizat Sevastopolul din peninsula Crimeea anexată de Rusia cu două atacuri cu drone.

La sfârșitul lunii octombrie, două elicoptere de atac rusești Ka-52 au fost distruse într-o explozie la baza aeriană Ostrov din regiunea Pskov, potrivit Direcției Șefilor de Informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării. Explozia ar fi fost cauzată de sabotori care au plasat explozibilul în apropierea elicopterelor.

Baza aeriană Ostrov este situată la peste 30 de kilometri în interiorul granițelor Rusiei. Rusia a folosit pe scară largă drone, inclusiv drone sinucigașe iraniene, în invazia sa în Ucraina.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.