Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia acuză opoziţia siriană că sabotează negocierile de pace la Geneva

Jobar Damasc

Diplomaţia rusă a acuzat joi principalul grup al opoziţiei siriene că încearcă să 'saboteze' negocierile de pace de la Geneva, exprimându-şi totodată îndoiala referitor la capacitatea opozanţilor de a negocia o reglementare a conflictului cu regimul de la Damasc, informează AFP. 'Înaltul Comitet pentru Negocieri (HCN) refuză să colaboreze la nivel egal cu grupul de la Moscova şi grupul de la Cairo şi sabotează de fapt dialogul atât cu delegaţia regimului, cât şi cu alte grupuri ale opoziţiei', a declarat în faţa jurnaliştilor purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Grupurile aşa-zise de la Cairo şi de la Moscova sunt opozanţii sirieni consideraţi apropiaţi Rusiei. 'Încă mai constatăm cu regret, după primele zile de dialog intersirian, că pune probleme capacitatea opoziţiei de a negocia', a adăugat Zaharova. Ea a declarat de asemenea că Rusia este gata să extindă formatul discuţiilor de la Astana, care privilegiază un dialog între emisarii regimului şi liderii militari ai insurgenţilor, delegându-i opoziţiei un simplu rol de consilieri. ONU a relansat în urmă cu o săptămână procesul de negocieri între Damasc şi opoziţie, după trei tentative eşuate în 2016, pentru a încerca să iniţieze o reglementare politică a conflictului.

Negocierile cu privire la Siria, sub egida ONU, au fost reluate de o săptămână la Geneva, însă fără niciun progres, delegaţiile regimului şi opoziţiei nevorbindu-şi direct, iar chestiunile de pe ordinea de zi rămânând încă subiect de dezbatere, conform Agerpres. Opoziţia siriană doreşte să abordeze chestiuni privind tranziţia politică, în timp ce regimul de la Damasc vrea să discute în special despre lupta împotriva terorismului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.