Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia acuză Polonia că vrea să preia Ucraina de Vest! Moscova: 'Țările NATO să fie rezonabile și realiste!'

ucraina harta

Inițiativa introducerii forțelor de menținere a păcii NATO în Ucraina poate presupune controlul efectiv al Poloniei asupra părții de vest a țării, iar NATO ar trebui să abordeze acest subiect în mod realist și rezonabil, a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

„Sarcini 'interesante' pot apărea din cealaltă parte. Aici, prim-ministrul Poloniei (Mateusz) Morawiecki propune acum ideea trimiterii forțelor NATO de menținere a păcii în Ucraina. Nu exclud că dacă o astfel de decizie ar fi luată brusc, s-ar presupune că baza unor astfel de forțe de menținere a păcii va fi contingentul polonez, care va prelua controlul asupra Ucrainei de Vest, condus de Lviv, și va rămâne acolo pentru o perioadă lungă de timp”, a spus sâmbătă oficialul rus,  relatează Interfax.

După cum a subliniat ministrul, „mi se pare că acesta este planul”.

„Cred că aceasta este o inițiativă atât de demagogică, iar membrii NATO vor înțelege că trebuie să fie rezonabili și realiști”, a spus Lavrov.

Polonia intenționează să prezinte o propunere la summit NATO de la Bruxelles, săptămâna viitoare, referitoare la o misiune de menținere a păcii în Ucraina, a declarat vineri prim-ministrul Mateusz Morawiecki, notează CNN.

Vezi și: Prim-ministrul Poloniei face anunțul zilei: O misiune NATO de menținere a păcii în Ucraina, discutată la summit-ul de la Bruxelles .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.