Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia acuză Reuters: Zaharova spune că agenţia internaţională de ştiri face propagandă antirusească

rador
Maria Zaharova

Ministerul de Externe al Rusiei a criticat joi agenţia internaţională de ştiri Reuters pentru că a răspândit ceea ce a numit propagandă antirusească de slabă sorginte, printr-un articol despre o echipă de hackeri ruși care au vizat un atac cibernetic asupra a trei laboratoare de cercetare nucleară, transmite Rador.

Pe 6 ianuarie, Reuters a relatat că echipa rusă de hacking, cunoscută sub numele de Cold River, a vizat trei laboratoare de cercetare nucleară din Statele Unite în vara anului trecut, potrivit înregistrărilor de pe internet analizate de Reuters și de încă cinci experți în securitate cibernetică. Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), agenția de securitate internă a Rusiei, care desfășoară şi campanii de spionaj pentru Moscova, precum și ambasada Rusiei la Washington nu au răspuns la solicitările pentru comentarii trimise prin e-mail pentru articolul din 6 ianuarie. "Ultima pseudo-anchetă a fost publicată, din păcate, de agenția de știri Reuters", a declarat reporterilor Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Maria Zaharova a declarat că articolul este în rezonanţă cu o campanie a Guvernului SUA de diseminare a unei propagande antirusești și că articolul Reuters nu conținea fapte și se baza prea mult pe opiniile unor presupuși experți independenți. "Nu au fost prezentate dovezi, nu au fost prezentate fapte", a spus Maria Zaharova, dar fără a da detalii. Un purtător de cuvânt al Reuters a declarat: "Ne menținem reportajul nostru, care a fost corect, precis și în conformitate cu principiile de încredere ale Thomson Reuters".

În reportajul său, Reuters a analizat înregistrări de pe internet care arată e-mailuri trimise de hackeri care se dădeau drept oameni de știință în domeniul nuclear, cu atașamente cu arme, mail-uri transmise către personalul laboratoarelor nucleare din SUA, precum și programe malware și pagini de autentificare false folosite în încercările de piraterie. Reuters și-a coroborat constatările cu experți de la mari firme de securitate cibernetică din Marea Britanie, Franța și SUA, care au declarat că atacurile au avut caracteristicile tehnice ale unor campanii anterioare de hacking ale grupului de hacking Cold River.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.