Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia acuză SUA și NATO de creșterea tensiunilor militare din Europa

unimedia
Serghei Soigu

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a afirmat marţi că acţiunile SUA şi ale alianţei nord-atlantice NATO în Europa contribuie la creşterea ameninţării militare, a relatat agenţia rusă de presă Interfax preluată de Reuters.

Potrivit lui Şoigu, Rusia va acţiona aşa cum consideră adecvat pentru a asigura securitatea la graniţele sale, a transmis Interfax, potrivit Agerpres.

Remarcile sale survin în contextul în care fricţiunile de la frontiera dintre Rusia şi Ucraina s-au mai diminuat în ultimele zile, după ce Moscova a ordonat o retragere a trupelor sale, săptămâna trecută.

Vineri, Ministerul rus al Apărării a anunţat că a început retragerea trupelor mobilizate în ultimul timp în Crimeea şi în zonele de la frontiera cu Ucraina spre bazele lor permanente, după participarea acestora la exerciţii militare. Prezenţa unor ample efective de soldaţi ruşi în apropierea Ucrainei, care luptă din 2014 împotriva rebelilor separatişti proruşi în Donbas, estul ţării, a alimentat tensiuni între Moscova, Kiev şi Occident în ultimele săptămâni, Ucraina suspectând Moscova de pregătirea unei invazii. Rusia a dezminţit, asigurând că manevrele sale nu sunt "ameninţătoare", ci reprezintă un răspuns la exerciţiile NATO în Europa şi provocări ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.