Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia acuză Ucraina că tergiversează negocierile: 'Ar fi putut să înceapă și noaptea. Eram pregătiți la 12 noaptea, și la unu dimineața și la două'

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, susține că nu comentează perspectivele negocierilor ruso-ucrainene.

„Îmi propun să așteptăm negocierile până la urmă. Nu aș anunța nicio poziție de solicitare și așa mai departe. La urma urmei, aceste negocieri ar trebui să continue în tăcere", a declarat reporterilor Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, răspunzând la o întrebare despre care sunt obiectivele Rusiei în aceste negocieri, informează Interfax.

Totodată, a adăugat: „Noi, singurul lucru, ne pare foarte rău că aceste negocieri nu au început acum o zi, dar a existat o asemenea oportunitate. Știți că delegația noastră așteaptă acolo de mult timp, în Belarus, iar negocierile ar fi putut începe și noaptea, delegația noastră era pregătită la 12 noaptea, și la unu dimineața și la două dimineața, dar adversarii au sosit tocmai acum”.

"Să sperăm că aceste negocieri abia încep în acest moment. Repet încă o dată, nu vreau să anunţ nimic, să dăm posibilitatea negociatorilor să se aşeze", a spus secretarul de presă al Preşedintelui Federaţiei Ruse. El a sugerat ca atunci negociatorii să informeze despre rezultat.

Partea ucraineană nu pare că are încredere în aceste negocieri.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat într-o scurtă declarație televizată că nu se așteaptă la mare lucru de la întâlnirea dintre delegațiile ucraineană și rusă de luni, informează CNN.

„Voi spune sincer, ca întotdeauna: nu prea cred în rezultatul acestei întâlniri, dar lăsați-i să încerce. Pentru ca niciun cetățean al Ucrainei să nu se îndoiască că eu, în calitate de președinte, nu am încercat să opresc războiul când a existat chiar o șansă mică”, a spus Zelensky.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.