Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia acuză Ucraina pentru atacul care a ucis zeci de civili într-o gară: Forțele Ruse nu ar mai folosi rachete de acel tip

racheta Tochki-U

Rusia a negat responsabilitatea pentru atacul cu rachete asupra gării din Kramatorsk, unde cel puțin 30 de persoane au fost ucise și peste 100 rănite.

Eduard Aleksandrovici Basurin, purtătorul de cuvânt al comandamentului "miliției populare" pro-ruse din Republica Populară Donețk, a declarat că atacurile au fost o "provocare" ucraineană, potrivit Sky News.

Statul Major al Forțelor Armate Ruse susține că rachtele , „Tochki-U”, precum cea care a fost fotografiată la gara din Kramatorsk, a fost retrasă oficial din armamentul brigăzilor de rachete odată cu trecerea la „Iskander”.

Rușii argumentează că nu există nicio înregistrare care să arate utilizarea în luptă a Tochek-U de către Forțele Armate ale RF sau armatele DPR și LPR în Donbas. În același timp, există o mulțime de videoclipuri cu utilizarea în luptă a Iskander și a altor tipuri de rachete. În același timp, Ucraina folosește Tochki-U inclusiv pentru a lovi la Donețk, susțin rușii.

Pe esplanada din faţa gării se vedea ceea ce a mai rămas dintr-o rachetă Tochki-U, pe care se putea citi, în rusă, „pentru copiii noştri”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.