Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, acuzată de către Germania pentru recentele atacuri informatice asupra parlamentului german

publika.md
atac cibernetic

Rusia este responsabilă de recentele atacuri informatice asupra parlamentului german, a declarat luni presei o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe german, transmite Reuters.

"Guvernul german dispune de informaţii credibile conform cărora aceste activităţi pot fi atribuite unor protagonişti informatici ai statului rus sau serviciului de informaţii militare rus GRU", a spus purtătoarea de cuvânt.

Un astfel de comportament este inacceptabil şi reprezintă o ameninţare pentru Germania, a subliniat aceasta, adăugând că guvernul de la Berlin "cere insistent Rusiei să pună capăt imediat acestor activităţi".

Agenţia germană de presă dpa a relatat vineri că oficiali din sfera securităţii i-au avertizat pe parlamentarii din Bundestag în legătură cu noi atacuri cibernetice provenite de la servicii de informaţii străine, odată cu apropierea alegerilor parlamentare de la 26 septembrie din Germania.

Potrivit avertismentului, emis de serviciul de informaţi interne al Germaniei şi Biroul Federal de Securitate pentru Tehnologia Informaţiilor (BSI), tentativele de hacking asupra parlamentarilor germani se intensifică. Aceste atacuri vizează adesea adresele personale de e-mail şi oficiale ale parlamentarilor, care, odată accesate, pot fi utilizate de serviciile secrete străine "pentru a publica informaţii personale şi intime sau chiar pentru a fabrica ştiri false în numele tău", conform avertismentului, informează Agerpres.ro.

Se crede că grupul de hackeri ruşi Ghostwriter a fost responsabil pentru un atac de phishing care a încercat să obţină accesul la conturile personale de e-mail ale parlamentarilor acum câteva luni. Se presupune că GRU, agenţia de informaţii militare a Rusiei, este în spatele grupului de hackeri.

Phishing-ul este încercarea de a obţine datele personale ale cuiva prin intermediul e-mailurilor sau site-urilor pentru a utiliza identitatea persoanei respective.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.