Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, acuzații extrem de grave împotriva Ucrainei: 'Kievul plănuia atacuri cu bombă în Rusia' / operațiune în forță a FSB

Quora
Rusia spetnaz FSB

Agenţia rusă de securitate internă (FSB) a anunţat joi arestarea a 14 suspecţi în legătură cu ameninţări cu bombă anonime pe teritoriul său trimise pe internet timp de mai mulţi ani, într-o operaţiune condusă din Ucraina, relatează dpa, informează Agerpres.

Ameninţările au fost îndreptate împotriva unor şcoli, tribunale şi centre comerciale. FSB nu a furnizat detalii privind modul în care s-au făcut arestările şi a precizat că sunt căutate şi alte persoane. Potrivit sursei citate, un student la informatică din nord-vestul Ucrainei se află în spatele grupului.

Potrivit informaţiilor furnizate de FSB, grupul se află în spatele ameninţărilor de la începutul acestui an şi de la sfârşitul anului trecut. Ameninţările ar fi fost menite să destabilizeze situaţia din Rusia şi alte foste republici sovietice în scopul de a obţine bani prin şantaj.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la opt ani de închisoare.

Au existat informaţii privind astfel de ameninţări în Rusia timp de ani de zile. Printre ţintele vizate s-au aflat centre de îngrijire a copilului, gări şi aeroporturi, iar ameninţările venite pe e-mail se crede că provin din străinătate.

Un nou val de ameninţări cu bombă în ultimele săptămâni a dus la evacuarea a sute de şcoli cu titlu preventiv, elevii fiind forţaţi să aştepte afară, pe un frig puternic, până la verificarea clădirilor.

Ameninţările cu bombă îndreptate împotriva unor clădiri oficiale sunt raportate frecvent şi în Ucraina.

Serviciul ucrainean de informaţii interne SBU a reţinut un număr de suspecţi în ianuarie, sugerând că ei erau coordonaţi din Rusia, dar nu a prezentat dovezi în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.