Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia afirmă ca va saluta eforturile lui Joe Biden pentru extinderea tratatului Noul START

rusia sua

Kremlinul a declarat miercuri că Rusia rămâne angajată faţă de extinderea tratatului Noul START încheiat cu SUA şi va saluta eforturile promise de administraţia preşedintelui ales american Joe Biden în vederea ajungerii la un acord, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Noul START, care a fost semnat în 2010 şi expiră în februarie, limitează numărul de focoase nucleare, rachete şi bombardiere strategice pe care le pot desfăşura SUA şi Federaţia Rusă.

Citește și: Comisia Europeană a decis: Vaccinarea rămâne voluntară şi nu vor fi limitări de drepturi pentru cei care o refuză

''Rusia şi preşedintele său sunt în favoarea păstrării acestui acord'', a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. ''În cazul în care colegii noştri americani vor arăta o voinţă politică reală de a menţine acest pact prin extinderea sa, acest lucru poate fi doar salutat'', a adăugat el.

Secretarul de stat desemnat Anthony Blinken a anunţat marţi că SUA vor încerca să negocieze cu Rusia o prelungire a unui tratat esenţial în domeniul arsenalelor nucleare, Noul START.

Noul START, ultimul tratat major dintre SUA şi Rusia, menţine arsenalele ambelor ţări mult sub nivelul lor din perioada Războiului Rece, limitând la 800 numărul de lansatoare şi bombardiere grele şi la 1.550 numărul focoaselor nucleare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.