Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia amenință că Moldova va pierde Transnistria dacă se mai apropie de România

economist.com
transnistria

Rusia continuă să trimită mesaje de ameninţare la adresa României. Unul dintre apropiaţii lui Vlaimir Putin face declaraţii ameninţătoare.

Apropierea de România pune în pericol integritatea teritorială a Republicii Moldova, a declarat vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitrii Rogozin. Ameninţările vin după încheierea unei vizite oficiale la Chişinău şi Tiraspol. Politicienii moldoveni au reacţionat şi au spus că Rogozin ar trebui să fie declarat persona non-grata în Republica Moldova. Un fapt, evident chiar şi pentru cei mai înverşunaţi susţinători ai unirii cu România, este acela că, dacă Moldova face un pas spre România, regiunea Transnistria se va despărţi la acest viraj abrupt”, a declarat oficialul de la Moscova pentru presa rusă.

Citește și: Cea mai simplă metodă de curățare a ecranului telefonului: E naturală și la îndemână

Politicienii de dreapta de la Chişinău critică dur declaraţiile lui Rogozin. Mai mult, unii deputaţi din Parlamentul de la Chişinău i-au trimis o scrisoare ministrului de Interne, prin care solicită declararea lui Dmitrii Rogozin persoană idezirabilă în Republica Moldova. Vicepremierul rus Dmitrii Rogozin a venit la Chişinău în ajunul comemorării celei mai mari drame a basarabenilor, cel de-al doilea val al deportărilor staliniste. Vizita demnitarului rus a fost catalogată de politicieni drept o sfidare. Oficialul de la Moscova a pledat întotdeauna deschis pentru independenţa regiunii transnistrene. Mai mult, Rogozin a participat în 1992 în conflictul armat de pe Nistru, luptând de partea separatiştilor ruşi, conform TVR.

Citește și: Iată cât de importantă e ora la care mănânci: Efectele sunt vitale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.