Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia amenință cu măsuri militare la mutările NATO

nato rusia

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, i-a transmis luni omologului său finlandez că Kremlinul va lua măsuri nespecificate pentru a răspunde unei intensificări a activităţii NATO în regiunea baltică, precum şi faptul că Moscova a fost deranjată de găzduirea de către Helsinki a unor manevre ale Alianţei Nord-Atlantice, relatează Reuters.

Lavrov a făcut aceste afirmaţii cu prilejul unei conferinţe de presă susţinute la Moscova alături de omologul său finlandez, Timo Soini, în aceeaşi zi în care NATO a început Baltops 16, un exerciţiu naval anual care în acest an se desfăşoară pe teritoriul Finlandei în premieră.

Citește și: Jurnalist Antena 3 : “Nesimtire si aroganta fara margini”

'Nu ne ascundem atitudinea negativă faţă de mişcarea infrastructurii militare a NATO spre frontierele noastre, faţă de atragerea unor noi state în activitatea militară a blocului', a afirmat Lavrov.

'Vom invoca dreptul suveran al Rusiei de a-şi garanta securitatea prin măsuri proporţionale cu riscurile actuale. Sunt încrezător că prietenii şi vecinii noştri finlandezi înţeleg şi ei acest lucru', a adăugat el.

Citește și: Vasile Blaga se laudă cu REUȘITA PNL de la alegeri: Avem peste 1.000 de primării

Serghei Lavrov, care a spus că nu vede ameninţări în regiunea baltică care să justifice militarizarea zonei, nu a furnizat amănunte suplimentare.

Timo Soini a spus în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că exerciţiile militare, precum cel început luni, ajută la consolidarea capacităţii militare a Finlandei şi 'nu sunt îndreptate împotriva nimănui'.

Citește și: SUA trimit una dintre cele mai redutabile arme la Constanța

El a spus că Finlanda, care nu este membră NATO, ia 'provocările de securitate' cu care se confruntă foarte în serios, cooperând strâns cu NATO şi amplificând cooperarea cu Suedia vecină.

'Acest gen de chestiuni poate fi discutat deschis. Finlanda ia în mod independent aceste decizii şi obiectivul nostru este, bineînţeles, securitatea noastră. Nu există alte obiective', a mai spus şeful diplomaţiei finlandeze, scrie agerpres.ro.

Citește și: Un nou SCANDAL la PRO TV: Totul a plecat de la finala la 'Ferma Vedetelor'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.