Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia AMENINȚĂ Estonia, membru UE și NATO: 'Act neprietenos, nu va rămâne fără răspuns'

Expulzarea a doi diplomaţi ruşi din Estonia constituie 'un act neprietenos, care nu va rămâne fără răspuns', a anunţat vineri Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse, informează agenţiile de presă TASS şi Reuters.

"Acesta este un nou gest neprietenos şi absolut nefondat, care nu va rămâne fără răspuns", a anunţat diplomaţia rusă într-un comunicat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Pe modelul STRALETEI Alexandra, fiică de polițist, acum o ELEVĂ de 18 ani si-a scos la licitatie virginitatea / FOTO

Anterior, Ministerul de Externe estonian a anunţat că Dmitri Kazenov, consulul general al Federaţiei Ruse în Narva, şi consulul Andrei Surgaev vor fi expulzaţi de pe teritoriul republicii. Potrivit TASS, diplomaţia estoniană a refuzat să precizeze motivele acestei expulzări.

Estonia şi vecinii săi baltici, Letonia şi Lituania, şi-au proclamat independenţa de Uniunea Sovietică în anii 1990-1991, înainte de a adera la NATO şi Uniunea Europeană în 2004.

Citește și: Asta e cea mai mare centrală fotovoltaică plutitoare din lume: A fost conectată la rețea

Tensiunile dintre Moscova şi Occident s-au intensificat în ultimii doi ani, după acţiunile Rusiei în Ucraina şi campania sa militară în Siria de la sfârşitul lui 2015. Alianţa Nord-Atlantică a hotărât anul trecut să amplaseze trupe în ţările baltice şi Polonia pentru a face faţă politicii agresive a Rusiei în regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.