Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia AMENINȚĂ România, NATO și SUA: 'Vom URMĂRI cu atenție și vom răspunde'

putin la vanat

Rusia va urmări atent activităţile militare ale SUA şi NATO în Marea Neagră, activităţi care ar putea implica, de asemenea, Ucraina şi alte ţări din regiune, şi nu va lăsa fără răspuns această situaţie, a declarat joi reprezentantul permanent al Moscovei pe lângă Alianţa Nord-Atlantică, Aleksandr Gruşko, citat de TASS şi RIA Novosti.

'Vom urmări îndeaproape activitatea militară a Alianţei Nord-Atlantice în această regiune, inclusiv posibila implicare a Ucrainei şi a altor' ţări, a spus Gruşko, adăugând: 'Este clar că vom reacţiona la astfel de lucruri cu scopul de a asigura o securitate fiabilă la frontierele sudice ale Rusiei'.

Citește și: VIDEO Cea mai tâmpită nuntă din lume: Peste 5.000 de oameni au participat, dar rămâi interzis când afli cine au fost mirii

'Noi nu am văzut nicio punere în aplicare concretă a deciziilor NATO de consolidare a prezenţei militare în Marea Neagră până în prezent, dar Alianţa discută această idee', a spus Gruşko, indicând că 'au fost făcute propuneri pentru a se crea un grup naval permanent, care să implice ţări NATO ce nu sunt situate direct în regiunea Mării Negre, precum şi ţări partenere'.

'Din punctul nostru de vedere, această idee va afecta în mod negativ situaţia deja complicată din Marea Neagră cauzată de activitatea militară intensificată a NATO. Aceasta poate submina şi mai mult formatele de cooperare existente în regiunea Mării Negre', a subliniat diplomatul rus.

Citește și: IMAGINI INCREDIBIL de ȘOCANTE: Femei filmate în timp ce-și fac nevoile în magazin

'SUA încearcă să cucerească această zonă maritimă cu ajutorul navelor echipate cu sisteme de luptă Aegis ce dispun de un potenţial serios antirachetă şi de lovire, ceea ce comportă riscuri suplimentare de destabilizare', a conchis diplomatul rus.

Ambasadorul Rusiei la NATO afirmase că Marea Neagră nu va deveni niciodată un 'lac al NATO'.

Citește și: Doar 3 persoane din lume au acest pașaport: Cine îl emite și de ce e rar

Potrivit RIA Novosti, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat în repetate rânduri că Alianţa continuă să adopte noi măsuri pentru a asigura securitatea statelor aliate de la Marea Neagră, inclusiv în cadrul discuţiilor dintre România, Turcia şi Bulgaria cu privire la posibile iniţiative comune.

Ministrul apărării ucrainean Stepan Poltorak a anunţat miercuri că Ucraina este pregătită să se alăture unui grup naval al României, Bulgariei şi Turciei dacă acesta va fi creat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Șarpele care a atacat bucătarul în timp ce îl gătea / VIDEO

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.