Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia amenință Ucraina și Moldova

sua ucraina rusia

Kievul şi Chişinăul "au uitat să se consulte cu Moscova şi Tiraspolul'' cu privire la retragerea trupelor ruse din Transnistria, a acuzat luni vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezentant special pentru Transnistria al preşedintelui Rusiei, informează agenţia de presă TASS.

"Dar cu Rusia şi Transnistria aţi uitat să vă consultaţi? Este ca şi cum <>", a notat ironic Rogozin într-o postare pe Twitter.

Citește și: Iubita unui celebru cântăreț român face VIDEOCHAT cu o prietenă / VIDEO

Ministrul moldovean al apărării, Anatol Şalaru, anunţa la sfârşitul lunii octombrie că Republica Moldova şi Ucraina sunt pregătite să ofere un coridor pentru retragerea armamentului şi militarilor ruşi care staţionează ilegal în regiunea transnistreană. Într-un interviu pentru Publika TV, Şalaru preciza că acest coridor poate fi realizat pe cale terestră, prin traversarea teritoriului ucrainean, sau pe cale aeriană, folosind aeroportul de la Mărculeşti, şi chiar pe cale maritimă, prin portul Giurgiuleşti.

De asemenea, Anatol Şalaru a avut sâmbătă o întrevedere la Odesa cu omologul său ucrainean Stepan Poltorak, în urma căreia s-a anunţat că Ucraina este gata să ofere un coridor pentru retragerea trupelor ruse din Transnistria. Anatol Şalaru a subliniat la Odesa ca muniţiile din Cobasna reprezintă un pericol enorm atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru Ucraina şi regiunea transnistreană. Totodată, el a anunţat că până la sfârşitul anului va fi definitivat planul de retragere al armamentului, precum şi a trupelor speciale ruse (GOTR) din Transnistria, scrie agerpres.ro.

Citește și: E VIRGINĂ la 30 de ani și și-a pus silicoane: Sora Iuliei de la Abracadabra / FOTO HOT

În regiunea separatistă transnistreană se află cel mai mare depozit de arme din Europa de Est, construit în 1940 în satul Cobasna, situat la circa 200 de kilometri de punctul de trecere al frontierei Leuşeni-Albiţa. Cobasna se află permanent pe lista de "alarme roşii" ale OSCE. În depozit se află armamentul fostei armate a 14-a ruseşti, dar şi arme care au aparţinut fostei Republici Democrate Germane (RDG) şi fostei Cehoslovacii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.