Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia amenință că blochează din nou Marea Neagră: Acordul privind cerealele din Ucraina, blocat de Moscova (diplomat turc)

Pinterest
ucraina europa est marea neagra

Administraţia Rusiei menţine obiecţiile privind prelungirea Acordului exporturilor de cereale pe Marea Neagră, afirmă un diplomat turc, în contextul eforturilor pentru depăşirea impasului.

"Preocupările Rusiei sau problemele cu care se confruntă Rusia nu au fost încă soluţionate", a declarat un diplomat turc, sub protecţia anonimatului, potrivit agenţiei Reuters şi site-ului Tagesschau.de. Administraţia de la Ankara continuă eforturile pentru a obţine acordul Moscovei de prelungire a iniţiativei exporturilor de cereale pe Marea Neagră, notează Mediafax.

Rusia a formulat obiecţii privind prelungirea Acordului cerealelor, care va expira pe 18 martie dacă nu va fi prelungit. Moscova insistă pentru facilitarea exporturilor ruse de cereale şi fertilizatori. Acordul actual permite acest lucru, dar Rusia este nemulţumită de unele aspecte practice.

Secretarul general al ONU cere de la Kiev prelungirea acordului

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, au evidenţiat miercuri, la Kiev, necesitatea prelungirii Acordului privind exporturile de cereale pe Marea Neagră.

"Am convenit astăzi că prelungirea iniţiativei exporturilor de cereale pe Marea Neagră după data de 18 martie este esenţială pentru întreaga lume. Suntem interesaţi să asigurăm că nu este foamete în lume, iar politica noastră comună este să prelungim iniţiativa coridorului cerealelor", a declarat Volodimir Zelenski.

"Vreau să subliniez importanţa esenţială a prelungirii după data de 18 martie a iniţiativei exporturilor de cereale pe Marea Neagră şi a activităţilor de creare a condiţiilor pentru a permite utilizarea într-o măsură cât mai mare a infrastructurilor de export pe Marea Neagră", a declarat, la rândul său, secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.