Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia amenință Republica Moldova pe tema demilitarizării Transnitriei: 'Alunecă în isteria anti-rusă!'

anews.com.tr
peskov

Kremlinul susține că Federația Rusă continuă să-și îndeplinească în mod „responsabil” funcția în Transnistria și „sfătuiește” autoritățile moldovene să „manifeste prudență” în ceea ce privește „forțele de menținere a păcii ruse” (n. r.: soldați).

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a fost rugat de jurnaliști să comenteze declarațiile noului premier moldovean Dorin Recean despre necesitatea demilitarizării Transnistriei și retragerea soldaților ruși de acolo, deoarece Moscova, în opinia sa, încearcă să influențeze procesele democratice din Moldova. "Rusia a fost și este foarte responsabilă în ceea ce privește afacerile transnistrene, continuă să-și îndeplinească funcția respectivă”, a spus Peskov, potrivit Interfax.

Relațiile sunt „deja tensionate”

Moldova merge „la extrem cu isterie anti-rusă”, când conducerea sa cere demilitarizarea Transnistriei, mai spune Peskov. "Relațiile noastre cu Moldova sunt deja foarte tensionate. Conducerea moldovenească se concentrează pe tot ceea ce este anti-rus, alunecând în isteria anti-rusă. O astfel de lipsă de constructivism cu greu poate ajuta Moldova însăși și relațiile noastre bilaterale", a spus Dmitri Peskov. "Omologii noștri moldoveni ar dori să recomande să fim foarte, foarte atenți la astfel de declarații", a spus Peskov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.