Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ameninţă SUA şi Europa: Ce i-a scos din minţi pe ruşi

rusia sua

Rusia nu va asista pasiv la întărirea prezenţei militare a SUA în Europa, iar răspunsul va fi unul simetric, a declarat miercuri reprezentantul permanent al Federaţiei Ruse la NATO, Aleksandr Gruşko, în direct la postul de televiziune Rossia 24, informează TASS.

'Vedem că planul pentru întărirea capacităţii de apărare adoptat la summitul NATO din Wales este pus în mod consecvent în aplicare, sunt anunţate noi măsuri, menite să-i 'liniştească' pe aliaţii SUA în Europa de Est. În zilele viitoare - este posibil ca acest lucru să fie făcut în timpul vizitei secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg (în SUA, 4 aprilie) - se aşteaptă ca SUA să-şi precizeze parametrii prezenţei militare sporite în Europa. La ora actuală, dacă este să analizăm ce fac împreună SUA şi NATO, constatăm că este vorba despre o modificare semnificativă în sens negativ a situaţiei din domeniul securităţii', consideră oficialul rus.

Citeşte şi: Google a făcut schimbări majore: Hackerii nu mai au scăpare

Potrivit lui Gruşko, pentru restabilirea cooperării Rusia-NATO, Alianţa trebuie 'să renunţe la politica de confruntare'. 'Nu există niciun fel de piedici tehnologice pentru continuarea cooperării. Sperăm că, mai devreme sau mai târziu, toate relaţiile care existau între noi şi aveau efect vor fi restabilite şi vom continua dialogul. Cooperarea este posibilă doar atunci când NATO va începe să conştientizeze că politica de confruntare contravine propriilor lor interese naţionale', a subliniat reprezentantul Rusiei la NATO.

Citeşte şi: Teroristul capturat a spus tot: Ce a făcut în timpul atentatelor

Afirmaţiile lui Gruşko survin după declaraţiile făcute marţi de Comandantul Suprem al Forţelor Aliate în Europa (SACEUR), generalul american Philip Breedlove, privind majorarea activităţii de patrulare în zona statelor baltice la nivelul unei forţe pregătite de luptă care să fie capabilă să apere ţările respective pe timp de război. 'Un lucru este foarte clar: avioane-spion nu vor zbura deasupra Rusiei', a conchis Gruşko. Statele Unite vor avea o brigadă de blindate desfăşurată în permanenţă, prin rotaţie, în Europa de Est din februarie 2017, în cadrul eforturilor lor de a descuraja o eventuală agresiune rusă, a anunţat miercuri Pentagonul.

'Rotaţiile vor fi fără întrerupere, permiţând o prezenţă blindată continuă, o ameliorare a instruirii şi exerciţii împreună cu aliaţii' din cadrul NATO, a spus Laura Seal, o purtătoare de cuvânt a Pentagonului, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: Accident grav în Capitală: Cinci tinere sunt în stare gravă / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.