Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia amenință țările din Europa de Est: 'Luăm măsuri compensatorii!' - ce îi nemulțumește pe ruși

nato rusia

Ministrul adjunct de externe rus, Serghei Ryabkov, avertizează că desfășurarea suplimentare de trupe NATO în Europa de Est o să determine Rusia sî ia măsuri „compensatorii”.

„Desfășurarea de trupe suplimentare ale NATO în Europa de Est va duce la măsuri compensatorii din partea Rusiei”, a spus Ryabkov. „Securitatea țărilor NATO nu se va îmbunătăți ca urmare a desfășurării de noi forțe ale alianței în Europa de Est”, a mai precizat ministrul adjunct de externe rus.

„Cei care propun astfel de decizii au iluzia că Rusia va putea fi intimidată într-un mod implicit: nu vor reuşi acest lucru. Nu va avea niciun rezultat, nu rezultatele pe care ei contează în urma acestor eforturi”, a spus oficialul rus.

De asemenea, a mai punctat oficialul rus, țara sa va căuta direcții alternative pentru aprovizionarea cu aur după interdicția SUA.

Context

Miercuri, Biden a anunţat că SUA "îşi vor consolida poziţia lor militară în Europa" pentru ca NATO să poată "răspunde ameninţărilor venind din toate direcţiile şi toate domeniile", relatează Agerpres.

Prezenţa americană în oameni şi în capacităţi va fi consolidată în Spania, în Polonia, în România, în ţările baltice, în Regatul Unit, în Germania şi în Italia, a spus el, fără a furniza cifre.

Acest anunţ, făcut la Madrid la summitul NATO, intervine în plină criză între Rusia şi occidentali după declanşarea, la sfârşitul lui februarie, a unei ofensive militare a Rusiei împotriva Ucrainei.

Vezi și: Ministerul de Externe al Rusiei s-a aprins după anunțurile NATO privind extinderea: E un factor destabilizator .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.