Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunță că a dejucat o incursiune armată a Ucrainei în Crimeea

breaking news stiripesurse.ro

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunţat miercuri că a dejucat două tentative armate ale Ucrainei de a introduce sabotori în Crimeea şi că a destructurat o reţea de spionaj ucraineană pe teritoriul peninsulei anexate, relatează Reuters.

FSB a acuzat forţele speciale ucrainene că au planificat comiterea unor atacuri teroriste în Crimeea care vizau elemente cruciale de infrastructură şi a anunţat că un angajat FSB şi un soldat rus au fost ucişi în confruntări cu forţele ucrainene.

Citește și: Sigur nu știai: Motivul pentru care literele nu au ordinea alfabetică pe tastaturi

FSB a precizat că tentativa de incursiune a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

'Scopul acestei activităţi subversive şi a actelor teroriste a fost destabilizarea situaţiei socio-politice în regiune înainte de pregătirea şi organizarea alegerilor', au afirmat serviciile secrete ruse într-un comunicat.

Citește și: Asta e cea mai PUTERNICĂ rugăciune

Totodată FSB a declarat că a interceptat un grup de sabotori în cadrul unei operaţiuni care s-a desfăşurat sâmbătă noaptea şi în primele ore ale dimineţii de duminică şi că un angajat FSB a fost ucis în timp ce încerca să îi reţină. În timpul operaţiunii au fost găsite 20 de dispozitive explozive improvizate, muniţie, mine, grenade şi arme specializate care, potrivit FSB, sunt utilizate frecvent de forţele speciale ucrainene.

Serviciul Federal de Securitate a afirmat totodată că a destructurat o reţea de spionaj ucraineană, reţinând atât cetăţeni ucraineni cât şi ruşi.

Citește și: Un sportiv moldovean e noua atracție a comunității LGBT din SUA / VIDEO

De asemenea, FSB a făcut cunoscut că Ucraina a încercat în primele ore ale zilei de luni să infiltreze două grupuri de sabotori în Crimeea, însă Serviciul Federal de Securitate şi alte agenţii au respins aceste tentative.

În comunicat se precizează că un soldat rus a fost ucis în momentul în care forţele ucrainene cu ajutorul unor vehicule blindate au încercat fără succes însă să pătrundă în Crimeea.

Citește și: Vertu a lansat noi telefoane de lux, mai ieftine: Prețurile încep de la 4.200 de dolari / FOTO

Securitatea a fost întărită în zonele frecventate de turişti, în punctele cheie de infrastructură, precum şi de-a lungul graniţei dintre Crimeea şi Ucraina, a precizat FSB.

Cu toate acestea, serviciul ucrainean de securitate (SBU) a dezminţit ferm aceste acuzaţii, în timp ce statul major ucrainean le-a calificat drept "provocare".

"Ucraina nu încearcă să cucerească sau să recupereze prin forţă teritoriul său şi nu o va face", a asigurat Iuri Tandit, un consilier al şefului SBU, pentru agenţia Interfax-Ucraina, relatează AFP citată de agerpres.ro.

Citește și: BĂTAIE între femei: Ce a urmat nu se aștepta nimeni / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.