Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunță că e gata să se implice în orașul pe care ONU îl numește 'IADUL pe Pământ'

putin islamisti

Rusia a anunţat vineri că este "gata să sprijine" iniţiativa emisarului special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, asupra unei încetări a focului la Alep, dacă jihadiştii Frontul Fatah al-Sham (ex Front Al-Nusra) părăsesc oraşul, informează AFP.

"Dacă Frontul Al-Nusra pleacă cu toate armele în direcţia Idleb, unde sunt principalele sale forţe, suntem gata să sprijinim această abordare şi vom fi de asemenea gata să cerem guvernului sirian să o accepte", a declarat şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov la canalul televiziunii publice ruse Pervîi Kanal.

Citește și: Festivalul la care singura regulă e să fii…DEZBRĂCAT / VIDEO

Staffan de Mistura le-a propus combatanţilor Frontului Fatah al-Sham să plece din partea de est a oraşului Alep şi regimului sirian şi Rusiei să îşi suspende bombardamentele în acest al doilea oraş ca mărime al Siriei, descris de ONU ca "iadul pe Pământ".

"Dar cu cealaltă parte a combatanţilor care au fuzionat cu Frontul Al-Nusra ce se va întâmpla?", s-a întrebat Lavrov. "Dacă vor să plece cu armele lor, nu este nicio problemă. Dar dacă vor să rămână în oraş, trebuie găsim un acord pentru a vedea ce facem cu această problemă", a precizat el.

Citește și: Un antrenor norvegian le cere lui Ibrahimovici și lui Ronaldo sperma: Ce plan TERIBIL are / VIDEO

Sprijinit de aviaţia rusă, regimul de la Damasc a lansat în urmă cu două săptămâni o ofensivă de mare anvergură pentru a recuceri cartierele rebelilor la Alep, un oraş divizat din 2012 între susţinătorii regimului de la Damasc în vest şi insurgenţi în est, devenit un front crucial al conflictului ce a făcut peste 300.000 de morţi în cinci ani.

Citește și: Va fi cea mai friguroasă iarnă? SECRETUL unei știri false rostogolite peste tot

De atunci, forţele proguvernamentale au înaintat în zonele rebelilor devastate de bombardamente de o violenţă extremă, care au ucis sute de oameni şi au distrus infrastructura civilă înainte de a se calma în intensitate în ultimele zile, aminteşte France Presse citată de agerpres.ro.

Citește și: Un preot a murit în timpul unei înmormântări

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.