Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunţă arestarea a peste 20 de 'complici' ai armatei ucrainene. Ce au descoperit în urma perchezițiilor

ssatipura.com
rusia ucraina

Forţele de ocupaţie ruse au anunţat joi arestarea a peste 20 de "complici" ai armatei ucrainene în regiunile ocupate în Herson şi Zaporojie, în sudul Ucrainei, relatează AFP, într-un moment în care forţele ucrainene se pregătesc de o contraofensivă, desfăşurând până în prezent acţiuni de contraatac de amploare mai mică, potrivit media ucrainene, scrie AGERPRES.

Garda Naţională rusă (Rosgvardia) a arestat "în regiunile Herson şi Zaporojie 21 de complici ai forţelor armate ucrainene", indică administraţia de ocupaţie din Herson într-un comunicat pe Telegram.

În cursul percheziţiilor la domiciliul acestora a fost confiscat un arsenal din 13 lansatoare de grenade, peste 31.000 de cartuşe de calibru diferit, 53 de grenade şi peste 24 kilograme de explozibili, potrivit sursei citate.

În plus, în comunicat se mai spune că şapte mine şi obuze de artilerie au fost dezamorsate, fără alte precizări.

Serviciile de securitate ruse au destructurat de asemenea în Herson un grup de agenţi ucraineni care furniza informaţii armatei ucrainene privind amplasamentul forţelor ruse în acest oraş şi în împrejurimile sale pentru a ghida tirurile cu rachete ucrainene, potrivit unei surse militare ruse, citată de agenţia oficială de presă RIA Novosti.

Acest anunţ intervine la o zi după lovituri ucrainene care au distrus parţial un important pod strategic din Herson, Antonovski, cu rol-cheie în aprovizionarea forţelor ruse şi a oraşului.

Herson, capitala regiunii omonime, se află la doar câţiva kilometri de front, unde forţele ucrainene au trecut la acţiuni de contraofensivă pentru a recuceri aceste teritorii pierdute chiar din primele zile ale invaziei ruse în Ucraina, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.