Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunță că a bătut palma cu un mare stat pentru producţia vaccinului său împotriva COVID-19

Spitalul Militar Central
Covid-19 vaccin

Vaccinul rus împotriva COVID-19 anunţat marţi de responsabilii de la Moscova urmează să fie produs de asemenea în Brazilia, în urma unui acord pe care guvernul statului brazilian Parana îl va încheia cu Rusia, a declarat directorul Institutului de Tehnologie din Parana, Jorge Callado, potrivit agenţiei EFE, anunță AGERPRES.

Această declaraţie vine la câteva ore după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că Rusia este prima ţară din lume care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19, anunţ primit cu rezerve de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi de comunitatea ştiinţifică, reticente faţă de viteza efectuării testelor clinice şi informaţiile insuficiente despre acest vaccin.

Citește și: Vladimir Putin a anunțat că a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19 din lume, iar o fiică a sa și l-a injectat

Guvernatorul statului Parana, Ratinho Junior, se va întâlni miercuri cu ambasadorul Rusiei în Brazilia, Serghei Akopov, pentru a discuta despre acordul de cooperare tehnică pentru producţia vaccinului, tratativele fiind începute în luna iulie.

Brazilia, a doua ţară după SUA cea mai afectată de pandemia COVID-19, a început deja testarea pe voluntari a două vaccinuri, respectiv vaccinul dezvoltat de grupul farmaceutic britanic AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford şi cel al laboratorului chinez Sinovac Biotech.

Spre deosebire de vaccinul rusesc, acestea două se numără printre cele şase semnalate săptămâna trecută de OMS ca fiind cele mai avansate în procesul testelor clinice.

Faza a treia a testării vaccinului rusesc împotriva COVID-19 începe miercuri. Potrivit directorului fondului suveran rus RDIF implicat în proiect, Kirill Dmitriev, începutul producţiei industriale pentru acest vaccin este preconizat pentru luna septembrie şi peste 20 de ţări au precomandat circa un miliard de doze.

Citește și: Șoc total pentru Violeta Alexandru: A găsit birourile goale în timpul unei inspecții

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a atenţionat însă că este necesară o evaluare riguroasă a eficacităţii şi siguranţei vaccinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.