Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunță că a câștigat războiul aerian în Ucraina: 'Aviația rusească controlează spațiul aerian al Ucrainei'

avion de lupta bombardament

Sistemul de apărare aeriană al Ucrainei nu este capabil să ofere o opoziție semnificativă aviației ruse, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

„81 de posturi radar de apărare aeriană ucraineană au fost distruse. Acest lucru a dus la pierderea controlului de luptă al aviației și a apărării aeriene a Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, relatează Interfax.

Potrivit acestuia, Forțele Armate Ruse au distrus 137 sisteme de rachete antiaeriene S-300 și Buk M-1 și S-125. „Acesta este mai mult de 90% din sistemele de rachete antiaeriene cu rază lungă și medie de acțiune în serviciu”, a spus Konașenkov.

„Conducerea forțelor armate ucrainene încearcă să compenseze lipsa de informații despre situația aeriană prin obținerea de date la postul de comandă al forțelor aeriene din Vinnița de la aeronavele E-3A din sistemul AWACS-NATO”, a spus oficialul.

Context

De la începutul războiului, armata rusă susține că a distrus peste 2,7 mii de unități militare în Ucraina. Konașenkov a spus că, în special, au fost distruse 953 de tancuri ucrainene și alte vehicule blindate, 101 lansatoare de rachete multiple, 351 de piese de artilerie de câmp și mortiere, 718 unități de vehicule militare speciale și 93 de vehicule aeriene fără pilot.

Vezi și: Londra vrea să dea Ucrainei arma care îi poate lăsa pe ruși fără avioane, elicoptere și rachete

„În cursul zilei de 9 martie, avioanele bombardiere și de atac ale Forțelor Aerospațiale Ruse au distrus 49 de unități militare, inclusiv: 2 posturi de comandă, 6 sisteme de rachete antiaeriene, 4 depozite de muniție și combustibil și 37 de zone în care sunt concentrate arme și echipamente militare”, a spus Konașenkov.

"Până la începutul operațiunii speciale, forțele armate ucrainene aveau până la 250 de avioane și elicoptere de luptă funcționale. Forțele aerospațiale ruse au distrus 89 de avioane de luptă și 57 de elicoptere la sol și în aer", a spus el.

Totodată, Konașenkov a menționat că „o parte din aeronava ucraineană a zburat în România și nu participă la bătălii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.