Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunță că a cucerit aproape tot Luganskul: trupele ucrainene sunt împinse în zona de sud; lupte grele la Donețk

Donețk, Lugansk

Peste 90% din regiunea Lugansk a fost luată sub control, a anunţat vineri Ministerul rus al Apărării.

„Trupele Republicii Populare Lugansk, cu sprijinul de foc din partea Forțelor Armate Ruse, au eliberat peste 90% din teritoriul republicii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Rus al Apărării, Igor Konașenkov, informează Interfax.

„În prezent, unitățile Republicii Populare Lugansk distrug grupuri împrăștiate de naționaliști la periferia de sud a așezării eliberate de la Rubijne”, a spus el.

„În Republica Populară Donețk, Forțele Armate ale Federației Ruse își continuă ofensiva de succes în direcția nordică. În decurs de o zi, așezările Zolotaya Niva, Novodonețkoe, Novomayorskoye și Prechistovka au fost luate sub control", a spus Konașenkov.

„În Mariupol, unități ale Republicii Populare Donețk, cu sprijinul Forțelor Armate Ruse, au încercuit și luptă împotriva naționaliștilor în centrul orașului”, a spus el.

Vezi și: Rusia intră puternic la Odesa: bombardamente în această dimineață

În noaptea trecută, apărarea aeriană a Forțelor Aerospațiale Ruse a doborât încă șase vehicule aeriene fără pilot ucrainene în aer, inclusiv un Bayraktar TB-2, a spus Konașenkov. Printre instalațiile distruse, el a numit „patru instalații de sisteme de lansare multiplă de rachete, trei posturi de comandă, opt depozite de muniții și 28 de zone de acumulare a echipamentelor militare”.

Vezi și: Rusia impune ‘no fly zone‘ în regiunea Donbass

„În total, de la începutul operațiunii militare speciale au fost distruse 183 de vehicule aeriene fără pilot, 1.406 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 138 de lansatoare de rachete cu lansare multiplă, 535 de piese de artilerie de câmp și mortare, precum și 1.197 de unități de vehicule militare speciale", a spus Konașenkov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.