Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Rusia: forțele aeriene ale Kremlinului anunță duminică dimineața că au respins puternice atacuri ucrainene cu drone, ce ținteau Moscova și Crimeea

reuters.com
drone drona

Forţele aeriene ale Rusiei au respins, duminică dimineaţa, un atac coordonat al Ucrainei asupra Crimeei, distrugând cel puţin şase drone care vizau peninsula din direcţii diferite, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters, scrie news.ro.

Două drone au fost distruse la ora 1:15 a.m. (2215 GMT sâmbătă) în largul coastei vestice a Crimeei şi alte patru jumătate de oră mai târziu în largul coastelor de nord-vest şi est, a precizat ministerul pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Ministerul nu a precizat dacă au existat pagube sau victime. Reuters nu a putut verifica raportul în mod independent şi nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Rapoartele vin după o serie de lovituri din această săptămână asupra unor obiective militare ruseşti din Peninsula Crimeea, considerate ca fiind încercări sporite ale Kievului de a frâna eforturile de război ale Rusiei. Moscova a anexat Crimeea de la Ucraina într-o mişcare condamnată pe scară largă în 2014.

Numărul atacurilor în interiorul Rusiei şi departe de liniile de front a crescut, de asemenea, iar primarul Moscovei şi Ministerul rus al Apărării au declarat duminică dimineaţa devreme că o dronă a fost distrusă în districtul Istra din regiunea Moscovei.

Potrivit informaţiilor preliminare, nu au existat răniţi sau victime în urma căderii resturilor de dronă în Istra, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Agenţia rusă de ştiri de stat TASS a raportat că cel puţin 24 de zboruri au fost întârziate pe marile aeroporturi din Moscova - o acţiune frecventă a autorităţilor aviatice în timpul atacurilor cu drone asupra capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.