Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunţă că nu există noi condiţii pentru reluarea zborurilor directe către Egipt

fox news
Serghei Lavrov

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov, aflat în vizită la Cairo, a declarat luni că Moscova nu a pus noi condiţii pentru reluarea zborurilor directe către Egipt, relatează Reuters. Lavrov, care se află în vizită în Egipt împreună cu ministrul apărării rus Serghei Şoigu, a afirmat că autorităţile de la Cairo ar trebui mai întâi să asigure siguranţa zborurilor pentru aceste curse.

Zborurile de linie între Rusia şi Egipt au fost suspendate în octombrie 2015 după un atentat cu bombă împotriva unui avion de pasageri rus care a explodat în zbor şi s-a dezintegrat deasupra Peninsulei Sinai, provocând moartea tuturor celor 224 de persoane aflate la bord. Serghei Lavrov şi Serghei Şoigu au fost primiţi luni de preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi pentru discuţii axate pe "lupta împotriva terorismului", însă şi pe cooperarea bilaterală, conform unui comunicat al cabinetului prezidenţial egiptean, relatează AFP, conform Agerpres.

Preşedintele Sissi şi cei doi miniştri ruşi "au convenit asupra importanţei unirii eforturilor internaţionale în lupta împotriva terorismului, precum şi a continuării coordonării şi cooperării în acest domeniu între cele două ţări", se precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.