Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunță că războiul va continua: Deocamdată obiectivele pot fi atinse doar prin forța armată

thetimes.co.uk
rusia razboi trupe

Kremlinul a declarat că obiectivele Rusiei în privința Ucrainei nu pot fi atinse decât prin forță armată, iar Kievul trebuie să accepte ‘noile realități’ din teren înainte de a se ajunge la o înțelegere pașnică.

“Trebuie să ne atingem obiectivele. În prezent, dată fiind actuala poziție a regimului de la Kiev, acest lucru nu e posibil decât prin niște mijloace de ordin militar”, a transmis agenția de presă rusească de stat, citându-l pe Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, relatează US News & Wold Report citat de Rador.

Rusia pretinde că luptele din Ucraina duc la eliberarea rusofonilor din Donbas, o regiune din est, de sub ceea ce, în opinia sa, ar fi regimul neonazist de la Kiev.

Ucraina și Occidentul susțin că pretextul este nefondat, fiind menit să justifice un război de agresiune și tentativele Moscovei de a cuceri părți din teritoriul ucrainean. Ulterior, Peskov le-a declarat reporterilor că Ucraina va trebui să accepte noile realități apărute după ce Moscova și-a lansat așa-zisa ei “operațiune militară specială” din Ucraina, în luna februarie a anului trecut.

“Toate pretențiile Moscovei sunt deja bine-cunoscute, după cum la fel de cunoscute sunt actuala situație și noile realități. Fără a se lua în considerație aceste probleme, tranziția spre o soluționare pașnică este imposibilă”, a mai spus el.

Moscova a spus de mai multe ori că Ucraina trebuie să accepte anexările Rusiei, calificate de Kiev, de Occident și de majoritatea statelor din cadrul Națiunilor Unite ca fiind ilegale – respectiv, anexarea celor patru regiuni din Ucraina pe care deja le ocupă în parte.

Moscova a acuzat Kievul de încetarea tratativelor pe tema unui armistițiu, blocate în primele săptămâni ale conflictului. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a spus că nu se va gândi la niște înțelegeri de pace decât după ce trupele rusești vor părăsi teritoriul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.