Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunță un blocaj în negocierile cu SUA: 'Am primit un răspuns negativ'

Anatoli Antonov

Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, anunță că negocierile ruso-americane de la Viena, de pe 3 februarie, nu au evoluat favorabil. Potrivit acestuia, Statele Unite au dat răspunsuri negative la propunerile Rusiei de normalizare a activității misiunilor diplomatice, informează sâmbătă seara Interfax.

„Pe 3 februarie, adică alaltăieri, au avut loc la Viena consultări ruso-americane pe tema iritanților. Colegii ruși au ajuns acolo cu un program pozitiv care vizează un singur lucru: să anuleze, să înlăture toate restricțiile asupra activităților. a diplomaților din Statele Unite ale Americii și din Rusia, să le permită diplomaților să lucreze în pace, să oprească războiul vizelor, să restabilească activitatea normală a misiunilor noastre diplomatice”, a spus Antonov pe canalul de Youtube.

„Din păcate, am primit un răspuns negativ în timpul acestor consultări”, a adăugat el.

Răspunzând unei întrebări despre o ruptură de facto a relațiilor diplomatice dintre Federația Rusă și Statele Unite, ambasadorul a menționat că „această problemă este de competența președintelui nostru”.

„Vom lucra aici până la ultimul diplomat și vom face totul pentru a ne apăra interesele naționale, încercând în același timp să normalizăm relațiile ruso-americane, pentru că sunt convins că toată lumea pierde din starea lor săracă, indiferent ce spune cineva”, a spus Antonov.

Anterior, la 1 februarie, Ambasada SUA la Moscova a declarat că nu ia în considerare ordinul Departamentului de Stat, conform căruia câteva zeci de diplomați ruși trebuie să părăsească Washingtonul în ianuarie și iunie a acestui an, drept expulzare a diplomaților.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.