Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ar disloca flota din Extremul Orient către Ucraina (Armata japoneză)

youtube.com
fregata rusia

Forţele armate nipone au anunţat joi că au observat patru nave amfibii ruseşti, de dimensiuni mari, care navigau în apropiere de insulele japoneze, către vest, posibil către Europa, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Ministerul Apărării de la Tokyo a publicat fotografii ale navelor de transport respective, de tipul folosit de obicei pentru desant, cu o capacitate de zeci de tancuri sau alte vehicule şi sute de soldaţi; pe puntea uneia din ele se văd camioane militare.

Întrebat dacă navele s-ar putea îndrepta spre Ucraina, un purtător de cuvânt al ministerului a recunoscut că nu se ştie, însă direcţia de navigaţie sugerează că "este posibil".

Navele ruseşti au fost observate marţi de o patrulă maritimă a forţelor defensive ale Japoniei, care le-a urmărit miercuri trecerea prin Strâmtoarea Tsuruga dintre insulele Honshu şi Hokkaido, cele mai mari din arhipelagul nipon. Ruta respectivă dinspre Pacific către Marea Japoniei, foarte apropiată de teritoriul japonez, este neobişnuită pentru vasele din Rusia, a precizat purtătorul de cuvânt.

După ce ucrainenii, dotaţi de Statele Unite şi alte ţări cu armament antitanc, au provocat pierderi grele forţelor Rusiei, distrugând numeroase blindate şi cisterne de carburant, Moscova - care insistă că invazia în Ucraina este doar o "operaţiune specială" - ar putea fi nevoită să aducă în teatrul de război efective şi echipamente din alte regiuni.

NATO, care a trimis deja în Ucraina 20.000 de arme antitanc şi de alte tipuri, a anunţat miercuri că va continua să ajute această ţară să reziste atacurilor ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.