Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata rusă a abandonat conceptul de grupări tactice de batalion în Ucraina (analiză)

Pixabay
soldati

Analiștii de la Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) spun că trupele ruse se bazeaze pe formațiuni ad-hoc slab pregătite și organizate după ce au abandonat efectiv conceptul de grupări tactice de batalion.

Un raport din 29 noiembrie al institutului indică faptul că Ministerul britanic al Apărării a declarat că forțele ruse probabil să fi încetat desfășurarea de grupuri tactice de dimensiunea unui batalion în ultimele trei luni, deoarece astfel de grupuri s-au dovedit ineficiente în lupta în Ucraina.

Potrivit estimărilor ISW, grupurile tactice de batalion rusesc au fost degradate după operațiuni ofensive nereușite, inclusiv atacuri la Kiev, Mariupol, Severodonețk și Lysychansk. Institutul a remarcat că eforturile suplimentare de reconstrucție a acestor grupări pentru a le restabili puterea de luptă au eșuat.

Efectul este că forțele ruse probabil și-au aruncat forțele rămase și noul personal, inclusiv pe cei mobilizați, în formațiuni ad-hoc slab pregătite, slab echipate și slab organizate, cu moral și disciplină scăzute.

Analiștii ISW consideră că armata rusă a format noi structuri prin desființarea batalioanelor, regimentelor și brigăzilor doctrinare și ocupanții ruși sunt acum obligați să se bazeze pe formaţiuni în care sunt implicaţi mobilizaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.