Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ar fi cumpărat membri ai Parlamentului European și nu numai. Presa ucraineană vorbește de sume serioase

Pinterest
mana neagra bani euro

Kremlinul a „cumpărat” membri ai Parlamentului European pentru a recunoaște anexarea Crimeei ucrainene și ridicarea sancțiunilor. Eurodeputații ar fi primit de la 20.000 de euro pentru crearea de rezoluții pro-ruse în țările lor.

Conform unei anchete a „Important Stories”, Eesti Ekspress, în 2016, Consiliul regiunii italiene Veneto a fost primul din Europa care a recunoscut Crimeea drept teritoriu rus și a cerut ridicarea sancțiunilor, scrie Obozrevatel.

Această campanie a fost organizată de lobbyiștii personalului Dumei de Stat. Ei intenționau să trimită această rezoluție Parlamentului italian.

Pentru aceasta trebuiau să plătească 20.000 de euro, iar în cazul unui vot reușit încă 15.000 de euro. Documentul a fost într-adevăr introdus, dar Senatul italian l-a respins.

Unor politicieni din parlamentul austriac li s-au promis 20.000 de euro dacă era introdusă aceeași rezoluție și încă 15.000 de euro dacă votul ar fi avut succes. Ca și în cazul precedent, rezoluția a fost introdusă, dar parlamentarii nu au susținut-o.

Deputatul Johannes Hübner de la Partidul Austriac pentru Libertate a fost responsabil pentru acest lucru, scrie publicația ucraineană.

Au fost elaborate „planuri de acțiune” similare pentru Letonia, Grecia și chiar pentru Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Cu toate acestea, cel mai de succes proiect a fost Cipru, unde, în iulie 2016, parlamentul a susținut o rezoluție similară ca conținut - aceasta, de exemplu, a cerut ridicarea sancțiunilor unor oligarhi ruși.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.